Jump to content

Jönnek a YouTube streamek 60 fps-sel

2015. 05. 22. 14:00

A YouTube már azzal is lenyűgözött sokakat, amikor tavaly októberben elérhetővé tette a videók 60 frame-per-seconddal való feltöltését az oldalra. A gamerek különösen örültek az újdonságnak, így valószínűleg hasonlóan népszerű ötlet lesz a streamelés fps-ének emelése is.

A 60 fps-sel visszajátszható videók elsősorban az olyan gyorstempójú játékok kedvelőinek a tetszését nyerték el, mint a Call of Duty vagy a Titanfall. A mai napon a YouTube bejelentette, hogy egy új feature-rel készül, mely a gamereket talán még boldogabbá teszi majd: jön a streamelés 60 fps-sel élőben!

Az új frame rate-et még csak korai tesztfázisában láthatod, ám ezt követően is eleinte csak a HTML5-kompatibilis böngészőkben lesz használható. A YouTube hamarosan elérhetővé teszi ezeket a streameket 720p60 és 1080p60 formátumokban is, ám az erre nem alkalmas eszközök esetében az fps-t automatikusan lecsökkenti 30-ra.

Ami ennél is örömtelibb talán, hogy a YouTube-on nem sokára elérhető lesz a HTML5 visszajátszás, melynek köszönhetően nézőként nem csak visszatekerhetsz egy stream közepén, de azt is beállíthatod, hogy kétszeres sebességgel szeretnéd látni az eseményeket, hogy felzárkózz az élő közvetítéshez.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra