Jump to content

A Rockstar tulaja pereli a BBC-t a GTA drámáért

2015. 05. 22. 16:00

Amikor bejelentésre került, hogy a BBC-nél már készül a dokumentum-dráma a Grand Theft Auto franchise kiadásáért felelős Rockstar Games-ről, valamiért azt gondoltuk, ez a játékfejlesztők áldásával történik. Most azonban kiderült, hogy ez korántsem így zajlott.

Az IGN híradása szerint a Rockstar Games anyavállalatukon, a Take-Two Interactive-on keresztül emelt vádat a BBC ellen védjegyeik megsértéséért. Nyilatkozatuk szerint a Rockstar Games „nem volt részese a projektnek” és „több alkalommal” megpróbálták megtárgyalni az ügyet a BBC-vel.

A show gyártása egyelőre nem állt le, így a jelenleg Game Changerként emlegetett projektről még nem kell lemondani, ám problémás lehet, hogy a Rockstar és annak nagyobb jelentőséggel rendelkező alkalmazottjai megnevezéssel együtt kerülnek a filmbe.

A szereplőgárdáról már tudjuk, hogy a Daniel Radcliffe-et választotta a BBC a Rockstar társalapítójának, Sam Housernek filmbeli megformálására, míg Bill Paxton ellenfelét Jack Thompsont alakítja majd, aki ügyvédként hatalmas kampányt vezetett a játék megjelenése ellen. Ha azt szeretné a BBC, hogy a dráma valaha is elkészüljön, akkor most itt az ideje, hogy a dolog jogi részét is elintézzék.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra