Jump to content

Guild Wars 2: megszégyenítették az eltiltott hackert

2015. 05. 09. 16:00

Az online RPG-kben sok csaló végzi a fejlesztők keze által az eltiltottak listáján. Nem ilyen egyszerűen zajlott azonban a dolog a Guild Wars 2 egy súlyos szabálysértőjének esetében, aki az eltiltás mellé némi megaláztatást is kapott.

Az ArenaNet végre fellépett egy olyan hacker ellen, aki már hetek óta terrorizálta a PvP (játékos játékos ellen) csatákat. A biztonsági csapat azonban úgy döntött, némi nyilvános megaláztatás is jár a ban mellé.

A hacker eltiltását szerény műsor tette színesebbé. Az egyik fejlesztő a csaló karakterei közül egyet levetkőztetett majd leugrasztotta egy párkányról a mélybe. Ezt követően törölte a fiók összes karakterét, mely képsorokat természetesen egy videóban közzé is tette.

Az ArenaNet eljárása számos kérdést vet fel. Sokan nem tartották igazán profi megoldásnak a dolgot, mások túlzásnak ítélték, míg megint mások arra hívták fel a figyelmet, hogy a cégnek inkább csak az eltiltásokra kéne fókuszálnia, nem pedig a csalók kreatív megbüntetésére (noha a kettő nem teljesen zárja ki egymást).

Az alábbi videóban megnézheted az igazságosztó fejlesztő tevékenykedését.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra