Jump to content

50 000 aláírás gyűlt össze a Silent Hills-petíción

2015. 05. 03. 16:00

A Silent Hills játék megmentéséért sokan szeretnének tenni. Ezt bizonyítja az 50 000 ember által aláírt petíció is, melyben a rajongók arra kérik a Konamit, hogy változtasson álláspontján és élessze újra a Guillermo del Toro-val megkezdett együttműködést.

A Konami hétfőn megerősítette, hogy a Silent Hill remake-je, mely a film rendezőjének, Del Toro-nak és a Metal Gear hírességének, Hideo Kojima-nak közreműködésével készült volna, visszavonták, noha a stúdió továbbra is fenntartja a jogát a franchise-hoz.

„A Konami továbbra is kötődik a Silent Hill címekhez, ám az embrió állapotban lévő Silent Hills projektet, mely Guillermo del Toro közreműködésével készült és Norman Reedus hasonmása is szerepelt volna benne, végül nem fejezzük be és adjuk ki.” szolt a hivatalos nyilatkozat.

A hírek fényében a rajongók a change.org oldalán összefogtak és petíciót adtak be, melyet Yauheni Zinkevics indított 75 000 aláírás reményében. Jelenleg a gyűjtés során már sikerült a cikk írásának idején 50 432 támogatatót szerezni az ügyhöz.

A játék P.T. demója a PlayStation Store-ból szerdán került le. Rövid időn belül a demót tartalmazó PlayStation 4 konzolok elkezdtek megjelenni az eBay-en £650- £1 500-os áron.

Kojima a Silent Hills készülését PS4-re a 2014-es gamescomon jelentette be.

Forrás és fotók: vg247.com

Írta: Ambróz Nóra