Jump to content

Esportfogadás az Unikrn-nel

2015. 04. 29. 12:00

A videójátékok versenyei már akkorává nőtték ki magukat az Egyesült Államokban, hogy az az ESPN figyelmét sem kerülhette el. Éppen ezért elérkezett az ideje annak, hogy az USA közönsége végre fogadhasson a virtuális meccsekre is, akárcsak a valósakra.

A Microsoft egyik egykori menedzsere, Rahul Sood egyértelműen egyetért az ötlettel, ugyanis neki köszönhető az Unikrn beindulása, mely lehetővé teszi az amerikaik számára, hogy fogadásokat kössenek egyes esport eseményekre.

Egyelőre korlátozott, hogy a cég mely országokban fogad el téteket, így még csak az USA és Ausztrália területén élők tehetik próbára szerencséjüket. A játékok során valós pénz is foroghat kockán, sőt időnként jackpot nyereményeket is sorsolnak, ami nagyon hasonlít a megszokott sportfogadások során megismert rutinra. Természetesen a helyesen tippelők komoly összegeket kaszálhatnak, ha egy rossz esélyekkel rendelkező League of Legends csapatra teszik a pénzüket és az végül győztesen kerül ki a küzdelemből. Azokban az országokban, ahol a tényleges pénzbeli fogadás tiltott, az oldal felhasználói különböző nyeremények reményében tehetik meg tétjeiket.

Az Unikrn igazi szerencsejátékkal szolgál a szó minden értelmében, ráadásul már most komoly támogatókra tart számot. A kezdeményezés máris megnyert magának két komoly nevet, így partnerei közt sorolhatja fel a VoodooPC-t nemrégiben bekebelező HP-t és a Razert, melyek mellett a CBS Interactive és a Logitech is felmerült társuló félként.

Az Unikrn magában talán nem vonz egyelőre akkora közönséget, mint maguk az esport események, ám minden valószínűség szerint a kezdeményezésről még mi is hallani fogunk.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra