Jump to content

Mégsem lesznek fizetős Skyrim modok

2015. 04. 28. 10:00

Alig néhány napig bírta a Valve az internetet elárasztó panaszokat. A Steamről máris távozik a Skyrim Workshopban nemrég elérhetővé vált fizetési lehetőség, így ismét minden mod ingyenes.

A Valve leszögezte, hogy a helyzetet sikerült rosszul felmérniük, azaz nem számítottak arra, hogy a The Elder Scrolls V: Skyrim modjainak fizetőssé tétele ekkora haragot vált ki a közösségből. A cég elismerte, hogy talán nem a megfelelő helyen kezdték a kísérletezést.

A Skyrim fejlesztője, a Bethesda Softworks ezzel egyetért. A Valve szándéka ugyan az volt, hogy lehetőséget adjon arra, hogy a modokból önálló játékokká nőjenek fel, mint a Counter-strike vagy a Dota esetében és a modok minősége általában javuljon. Az ötlet azonban sajnos nem vált be.

Minden a modokra költött pénzt a Valve visszautal a vásárlóknak.

A cég az idők során számos újdonságot vezetett be, melynek célja az volt, hogy a közösségi alkotókat is jutalomhoz jutassák, ám ezúttal ők maguk is elismerik, hogy mellényúltak. Azok után, hogy a legjobban kereső fizetős Skyrim mod jelenleg a Steamen a fizetős modok ellen tiltakozik maga is, sőt a cég több alkalmazottja is halálos fenyegetéseket kapott, megértjük a döntést teljesen.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra