Jump to content

Chatelni akarsz a Steamen? Költs legalább 5 dollárt!

2015. 04. 19. 10:00

Korábban a hét folyamán a Valve bemutatta a Steam Guard Mobile Authenticator rendszerét, melynek célja lenne, hogy megvédje a becsületes felhasználókat a mindenféle adathalász kísérletektől, ám ezzel még nem ért véget az intézkedések sora.

Ezt követően legalább 5 dollárt kell elköltened ahhoz, hogy fiókod számára bizonyos lehetőségek ne legyenek zárolva a Steam szolgáltatásai közül. Milyen lehetőségekről van itt szó? Nem küldhetsz barátmeghívókat, nincs csoportos chat, nem használhatod a Steam vitaoldalait és nem szavazhatsz a Greenlight játékokra sem többek között.

A súlyosnak tűnő korlátozások ellenére azonban, mint tudjuk a szolgáltatás alapvetően azért működik, hogy felhasználói vásároljanak valamit rajta keresztül, így az aktív tagokat aligha érinti a dolog.

A Valve szerint a kártékony felhasználók és a becsületes népek között a legkönnyebben úgy lehet különbséget tenni, hogy a fiókok életkorát és az idők során felvett költekezési szokásokat vetjük össze. Ilyenkor kiderül, hogy az adathalász fiókok egy vasat sem költenek hosszú idő alatt, míg mások legalább esetenként vásárolnak valamit. Amennyiben a tipikus Steam-felhasználók közé tartozol, úgy az egyetlen diferencia, amit a változtatások után érzékelni fogsz az lesz, hogy kevesebb spam érkezik hozzád naponta.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra