Jump to content

A Final Fantasy XV csapata miért csupa férfi?

2015. 03. 30. 16:00

A Final Fantasy XV játszható demója megerősítette a gyanút, mely egy ideje már körüllengte a várva várt játékot: a game legfontosabb játszható karakterei mindannyian férfiak. Van azonban oka annak, hogy a designerek így döntöttek.

Mindazoknak, akik csodálkoznak, miért is határoztak ezúttal egy csupa pasi csapat mellett a játék készítői a korábbi kiadások megszokott vegyes teamjei helyett, nem kell aggódni, van magyarázat.

Az FFXV igazgatója, Hajime Tabata pont ezügyben ült le interjút adni a GameSpotnak, így elárulta, mi állt a döntés hátterében. Az indoklás szerint a fejlesztők ezúttal olyan karaktereket akartak létrehozni, akiknek cselekedeteit látva felsóhajt benned a belső hang „eh… férfiak” vagy végigfut az agyadon, hogy „na igen, ilyenek a fiúk.”

Éppen ezért meg voltak győződve arról a készítők, hogy helyes döntés egy csupa férfiakból álló csapatot összerakni, mely szerintük egyébként is „jobban megközelíthető a játékosok egy nagy része számára”. Ez talán arra utal, hogy a játékosok nagyobbik része még mindig férfi, akik többnyire könnyebben élik át egy hímnemű karakter szerepét. Természetesen itt a hölgyek szót emelhetetnének, hogy és az ő érzelmi átélésükkel mi lesz, ám a designerek elgondolása szerint egy a csapatba beiktatott nő, mégha csak egyetlen egyről is van szó, akkor is „megváltoztatná a csoport (a négy bro) viselkedését.”

Ennek ellenére arról nem volt szó, hogy a trailerekben látott nők, mint Cidney, játszható karakterek lesznek-e később itt-ott a játékban. Reménykedni még mindig lehet lehet, hacsak nem hagy teljesen hidegen, hogy az FFXV egy pasifeszt lesz.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra