Jump to content

Az NVIDIA új GPU szörnye, a Titan X

2015. 03. 05. 14:00

Az NVIDIA bejelentette a Titan X-et, mely jelenlegi legújabb és legnagyobb teljesítményű videókártyájuk. A Titan X bemutatkozására az Epic Game\'s GDC eseményén került sor ma reggel. Előljáróban annyit, hogy a Titan X egy igazi szörnyeteg!

Az NVIDIA vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang szerint a Titan X jelenleg a világ legerőteljesebb GPU-ja több mint 8 millió tranzisztorral. Ez egy jelentős ugrás a tavalyi Titan Z 7 milliójához képest. A Titan X alapja a cég új Maxwell architektúrája.

VRAM tekintetében ismét 12 GB-ot kapunk, mint a Titan Z esetében is, ám az NVIDIA egyelőre nem sok minden mást árul el az új GPU-ról. Ennek egyik oka lehet, hogy a cég néhány héten belül saját konferenciájának idejére tartogatja valószínűleg a szaftosabb részleteket, noha már most is úgy tűnik, hogy az idei év egyik csúcs videókártyáját alkották meg.

Furcsának tűnhet, hogy Huang a Titan X bemutatására egy másik vállalat eseményét választotta, mégis jó oka volt így dönteni. A kártya egy új VR élmény alapja, mely a Thief in the Shadows nevet kapta és az Epic, az Oculus és a Weta Digital közös erőfeszítéseként jött létre és lehetőséget ad rá, hogy felfedező útra indulj a Hobbitból ismert, kincsekkel megrakott sárkányfészekben.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra