Jump to content

Újdonságok az Xbox One Upload Studio-ban

2015. 02. 17. 10:00

A Microsoft egy üdvözölt frissítéssel látta el az Upload Studio-t, mely az Xbox One beépített videószerkesztő eszköze. Az újdonságok közt szerepelnek az átmenetek és a zöldszobás felvételekhez hasonló trükkök.

Az alkalmazás átdolgozása lehetővé teszi, hogy akár 30 perces műsorokat is öszeollózz a játékokról készült felvételeidből. Emellett, végre tisztességes videószerkesztőhöz méltó képességekkel is rendelkezik majd az alkalmazás, így többek között tehetsz feliratokat a képsorok fölé valamint használhatsz effekteket és átmeneteket is akár.

A potenciálisan legizgalmasabb új effekt ezek között lehetővé teszi, hogy saját magadat vágd bele a videóba a Kinectedet használva. A Microsoft szerint ez a híradóból is ismert zöld/kékszobás trükkhöz hasonló, mindössze annyi különbséggel, hogy el lehet belőle hagyni a speciális, rikító színű hátteret. A dolog alapja így az lenne, hogy a kamera mindenképpen ki tud téged emelni a háttérből, ennek ellenére azonban nem gondoljuk, hogy túlzottan megbízható eljárásról lenne szó. Sajnos a korai jelentések szerint az opció sajnos elég gyengén szuperál és a kamera is nagyon rosszul tesz különbség a köztes, a szobanövény és a meszelt fal között. Ennek ellenére nem mondjuk, hogy a dolog nem működik, mindössze szeretnénk jelezni, hogy kissé szkeptikusak vagyunk.

Forrás és fotó: thenextweb.com, news.xbox.com és techtudo.com.br

Írta: Ambróz Nóra