Jump to content

Mennyire abszurd a Super Mario World?

2015. 02. 16. 10:00

Azt ki sem kell jelenteni külön, hogy a Super Mario World irreális, ám belegondoltál már abba, hogy valójában mennyire az? A PBS alaposabban is foglalkozott ezzel a kérdéssel.

A Space Time show nemrégiben egy szerény kitérőt tett, hogy ellenőrizze, mi is zajlik Mario világában. Számításaikkal egészen odáig mentek, hogy pontosan kalkulációkat végeztek kedvenc vízvezetékszerelőnk ugrásaira alapozva, melyből megkapták, hogy a játék bolygójának gravitációja nyolcszorosa a Földének. Ez egy akkora szám, melyet a még a hatalmas gázóriások, mint a Jupiter sem nagyon produkálnak, legfeljebb egyes csillagok.

Ennek értelmében a Nintendo hősének emberfeletti erőre lenne szüksége arra, hogy ugráljon, ráadásul olyan magasra, mint ahogy azt teszi. További probléma lenne Mario vérkeringése, melyben a hagyományos testnedvek esetében a folyadék olyan nehéz volna, hogy azt nincs az a szív, ami rendesen tudná pumpálni.

Ennek értelmében Mario nem csupán egy saját világgal rendelkezik, hanem sokkal inkább beszélhetünk egy saját univerzumról, ugyanis a miénkben a fizika valós törvényei szerint ilyesmi egyszerűen nem létezhet. Ez azonban semmit nem von le a játék élvezeti értékéből.

Forrás: engadget.com

Fotó: gameskinny.com és en.wikipedia.org

Írta: Ambróz Nóra