Jump to content

Xbox alkalmazás Windows 10-re

2015. 01. 25. 14:00

Az új Windows 10-hez készült Xbox app többek között lehetővé teszi a gamerek számára, hogy PC-jük előtt ülve hangosan vagy szöveges formában beszélgessenek barátaikkal, akik Xbox Live-on keresztül válaszolhatnak, ám nem ez az egyetlen új feature.

Az Xbox alkalmazás nem csak egy a platformok között chat miatt érdekes. Rajta keresztül böngészhetsz videójátékokról készült felvételeket, melyeket az Instagramhoz hasonló stílusban megoszthatsz. Emellett akár saját magadat is felveheted játék közben, amihez a Windows+G billentyűket kell megnyomnod, mellyel megkezdheted egy élő adás felvételét vagy elmentheted a játék utolsó 30 másodpercét a DVR-ből. A felvett videókat ezt követően akár szerkesztheted is, mielőtt megosztanád őket.

A Microsoft emellett igyekezett javítani a DirectX 12 akkuélettartamán és játékbeli teljesítményén. A cég szerint a fejlesztés olyannyira jól sikerült, hogy a technológia nem csak javítja a grafikai teljesítményt, de az áramfogyasztást is megfelezi. A DirectX 12-t átvevő játékkészítők egyelőre a Unity, az Unreal Engine és a Lionhead Studios.

Végül, de nem utolsó sorban pedig a Microsoft lehetővé teszi számodra, hogy streameld Xbox One játékaidat PC-re vagy tabletre, melynek lehetőségéről semmiképpen nem maradsz le: a Windows 10 innentől jár az Xbox mellé. Ez a feature még nem lesz elérhető eleinte, ám még az év folyamán megérkezik.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: engadget.com és techradar.com

Írta: Ambróz Nóra