Jump to content

Visszatért a PlayStation Network és az Xbox Live

2014. 12. 28. 22:00

Az online konzolos játék két legnagyobb hálózata, az Xbox Live és a Playstation Network pihenőre kényszerült karácsony napján egy hackertámadásnak köszönhetően. Azóta mindkét hálózat talpra állt, míg a támadásért a felelősséget a Lizard Squad hackercsoport vállalta.

A kimaradás hasonló volt a PSN két héttel ezelőtti leállásához, melyért a Lizard Squad elnevezésű hacker csoport vállalta a dicsőséget. Állításuk szerint a jelenlegi DDoS támadások hátterében is ők állnak.

A Lizard Squad ezúttal is elsőként vállalta az ügyet, ám állítólag csak 2 óra kimaradásért felelősek. A szolgáltatás ezt követő hiánya már csak „utórezgés”. A problémán nem segített, hogy számtalan új eszközt próbáltak ebben az időben egyszerre csatlakoztatni a hálózatokhoz.

A Sony 27-én tette közzé, hogy elsimította a problémát, míg az Xbox Live már 26-án működött. Ez idő alatt néhány megtévesztésre szánt Twitter fiók folyamatosan arról posztolt, hogy a támadás még mindig folyamatban van. A Lizard Squad hivatalos Twitter oldala ezzel szemben azonban cáfolta a hírt.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: gogaminggiant.com és wenerdhard.com

Írta: Ambróz Nóra