Jump to content

Januártól érkezik a PS4 és a PS Vita Kínába

2014. 12. 14. 20:00

Hosszú-hosszú várakozás után Kína gamerei végre kezükbe kaparinthatják a Sony PlayStation 4-es konzolját jövő év elejétől kezdve. A PS4 és a hordozható PS Vita január 11-től elérhetővé válik az egész országba, jelentette nemrégiben a Reuters.

Előreláthatóan a Sony a PS4-et 468 dollárnak megfelelő összegért (2,899 RMB) adja majd, míg a PS Vita 210 dollár körüli áron (1,299 RMB) lesz elérhető fekete és fehér változatban egyaránt.

A Sony saját SCE Worldwide Studio-ja mellett körülbelül 70 játékfejlesztő és kiadó készül arra, hogy kihasználja a kínai piac adta új lehetőségeket.

Az ok, ami miatt a kínai játékosok csak most találkozhatnak először a PS4-gyel az, hogy a külföldi konzolokat az ország 14 évvel ezelőtt kitiltotta Kínából. A törvény egészen januárig volt érvényes, amíg az Állami Tanács határozatában átmenetileg meg nem szüntette a tilalmat, mely lehetőséget ad így a külföldi tulajdonban álló cégeknek, hogy konzoljaikat eladják Kínában. A dolognak csak egyetlen feltétele van: a kormánynak előzőleg rá kell bólintania a dologra.

A Sony hangsúlyozta, hogy a kezdetektől fogva igyekszik minden szükséges segítséget megadni fogyasztóiknak, valamint megerősítették, hogy partneri szövetségre léptek a Modian.com-mal és a Shanghai Oriental Pearl SUOLE Culture Development Ltd.-vel, hogy támogassák a helyi fejlesztőket és kedvet csináljanak nekik ahhoz, hogy termékeik választott platformja a PlayStation legyen.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: cinemablend.com és cnbc.com

Írta: Ambróz Nóra