Jump to content

1,2 millió Xbox One kelt el novemberben

2014. 12. 14. 21:00

A Black Friday azaz Fekete Péntek minden évben óriási vásárlói forgalmat mozgat meg. A Microsoft pontosan  ismeri az ebben rejlő lehetőségeket, ezért is hozott nekik sikert az idei vásárlási őrület. Javarészt a Black Friday eladásainak köszönhetően az Xbox One-ból rekord mennyiségű, 1,2 millió darab kelt el novemberben.

A Geekwire híradásából kiderül, hogy a Microsoft sikerének adatai az NPD piackutatásaira alapoznak, melyek különösen erre az „ünnepi” időszakra fókuszáltak.

Az Xbox marketingjéért felelős szekció legfőbb vezetője, Mike Nichols az nyilatkozta az eseményekre válaszul, hogy ő sem hitte volna, hogy „ilyen nagyszerű fogadtatása lesz az Xbox játékokból összeállított ünnepi kínálatának. A konzol rajongói az Egyesült Államokban novemberben több játékot vettek, mint bármely másik azonos generációjú platform hívei, mialatt összesen 357 millió órát játszott Xbox One-on a világ.”

A hihetetlen ugrás valószínűleg valóban annak az eredménye, hogy a Microsoft rettenetesen lefaragta a konzol árát, egészen 330 dollárig, a Black Friday és a Cyber Monday napjára. Ezzel szemben még nem tisztázott, hogy a Sony és a Nintendo milyen eredménnyel zárta ezt a periódust.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: gamer-network.fr és news.xbox.com

Írta: Ambróz Nóra