Jump to content

Ubisoft: bocsánatkérés az Assassin's Creed bugokért

2014. 11. 28. 18:00

Az Ubisoftnak van miért szabadkoznia. A cég azonban nem forgathatja vissza az időt és nem tehetik meg nem történtté a számtalan bugot, mely sok játékos számára hatalmas csalódássá változtatta az  Assassin's Creed Unity élményét. A stúdió ingyenes tartalmakkal szeretné kiengesztelni a játékosokat.

Az Ubisoft későn bánta meg a Unity elkapkodott kiadását. A csalódott játékosok sérelmét azonban már utólag nem egyszerű orvosolni. A bugok kijavítása mellett a cég ingyenes tartalmakkal szeretné újra megnyerni azokat a gamereket, akik elfordultak a kiábrándítóra sikerült játéktól.

Az ingyenesen elérhető címek közt szerepel a Dead Kings, melyet korábban kiegészítőként kellett volna megvásárolni, ám akik kénytelenek voltak szembesülni a Unity korai gondjaival, azok minden további nélkül megkapják.

Ez a koncepció a helyzet jelen állása szerint egyáltalán nem túlzás és nem is példátlan a piacon. A Driveclub fejlesztői például ugyanígy cselekedtek. Amivel azonban az Ubisoft egy lépéssel továbbviszi az apológiát az a Season Pass mellé adott ingyenes játék, melyet a pórul járt fogyasztó választhat ízlése szerint. Ebbe beletartoznak az olyan nevek is, mint a Far Cry 4 vagy a Watch Dogs teljesen térítésmentesen.

Emellett a cég további lépéseket is igyekszik tenni. Elsőként beszüntetik a Season Pass árusítását egy az egyben. Akik eddig nem éltek a lehetőséggel, azoknak ezt követően sajnos egyesével kell megvenni az extra tartalmakat.

Ami az intézkedésekből tisztán látszik, hogy a cég nagyon is tisztában van vele, hogy ezt a kiadást most súlyosan elbaltázták. Reméljük, hogy levonják a megfelelő következtetéseket, tanulnak az esetből és a jövőben elegendő időt töltenek az utolsó simításokkal.

Forrás: engadget.com

Fotó: engadget.com, gamerassaultweekly.com és arstechnica.com

Írta: Ambróz Nóra