Jump to content

Lindsay Lohan pereli a Grand Theft Auto kiadóját

2014. 11. 22. 20:00

Lindsay Lohan azért pereli a GTA V kiadóját, mert szerinte Lacey Jonas karaktere olyannyira hasonlít rá, hogy az már sérti az ő személyes jogait. A Rockstar Games annyival válaszolt a vádakra, hogy szerintük Lohan mindössze feltűnősködni szeretne és valójában nem róla mintázták a game emlegetett szereplőjét.

Lindsay Lohan visszakapta a vádaskodást a Grand Theft Auto készítőitől, ugyanis szerintük a per semmilyen más célt nem szolgál, mint a celeb feltűnési vágyát. A Take-Two Interactive Software és a Rockstar Games egyetértettek abban, hogy a per nevetséges és követelték, hogy a new york-i bíróság engedje el a vádakat, melyeket Lohan júliusban emelt.

„Lindsay Lohan panaszai, miszerint képmását és személyiségét a Take-Two jogtalanul használta a Grand Theft Auto V videójáték megalkotása során, olyannyira alaptalanok jogilag és értelmetlenek általában, hogy minden jóhiszeműségünk ellenére is csak azt tudjuk gondolni, hogy Lohan feltűnési vágyát szolgálják” mondta a Rock Star ügyének védnöke augusztus 20-án. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy Lohan nem sokkal ez előtt nagyon hasonló módon pert veszített a rapper, Pitbull ellen, aki a nevét merte említeni egy dalszövegben.

Mennyi az alapja a pernek ezúttal? Lacey Jonas leírása szerint egy híres színésznő, kisebb szerepet kap csak a Grand Theft Auto V sztorijában, mely egyébként már 2013 szeptembere óta elérhető. A játékosok Jonas-szal Vinewoodban találkozhatnak, ahol a hölgy egy paparazzi elől bujkál. Ekkor Jonas egy fuvart kér otthonáig, melynek során végig a celeb élet nehézségeiről oktatja a játékos karaktert, sőt azt is felfedi, hogy anorexiás. Külső hasonlósága Lohannal legélesebben a Grand Theft Auto egyik borítóképén figyelhető meg, ahol egy telefont tart a kezében.

A new york-i bíróságra beadott vádak szerint a karakter nem csak Lohan külsejét kapta meg, de a Rockstar a híresség hangját és öltözködési stílusát saját ruhamárkájából is kölcsönvette illetéktelen módon. A Take Two vitatja, hogy a két alak között más hasonlóság is lenne, mint hogy mindkét nő fiatal, szőke és híres.

Forrás: theguardian.com

Fotó: theguardian.com, gameskinny.com és popdust.com

Írta: Ambróz Nóra