Jump to content

P2P csatákkal frissül a Hobbit Chrome-kísérlet

2014. 11. 21. 20:00

Emlékszel még, amikor tavaly a Google bejelentette akkori legújabb Chrome-kísérletét, melynek inspirációs alapját a The Hobbit: The Desolation of Smaug (A hobbit: Smaug pusztasága) mozifilm adta? A kísérlet ezúttal peer-to-peer csatáktól válik majd színesebbé.

Először is foglaljuk össze röviden, hogy miben sántikált a Google ezzel a kísérlettel. A projekt, mely az A Journey Through Middle-Earth (Barangolás Középföldén) elnevezést kapta, egy interaktív Középfölde térképből áll, melyet HTML, CSS, és JavaScript épít fel. Az egyes területek alaposabb felfedezéséhez bezoomolhatsz, megtudhatod a helyszínek történelmét és megismerkedhetsz számos meghatározó karakterrel.

Most azonban, hogy a Hobbit trilógia a végéhez közeleg, a Google szeretné kicsit feldobni valamivel a kísérletet. Így kerül képbe a peer-to-peer csaták lehetősége, melynek során stratégiai tudományodat barátaid ellen tesztelheted. Emellett működik érintőképernyőn is, így nyugodtan hadbaszállhatsz telefonról vagy tabletről kommandírozva is. Jelenleg 27 különböző helyszínen vívhattok meg, melyek mind megjelennek a Gyűrűk Ura és a Hobbit filmekben és könyvekben.

Természetesen mindez arra a célra jött létre, hogy demonstrálja a legújabb web-alapú technológiák határait, többek között a WebRTC-t és WebGL-t.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra