Jump to content

Takarékosabb processzor, olcsóbb Xbox One

2014. 11. 03. 14:00

A Microsoft máris lefaragott az Xbox One árából, így az karácsonyra mindössze 350 dollár (kb. 87 000 Ft) lesz, ám előfordulhat, hogy az árcsökkenés permanens marad. Legalábbis erre utaló nyomokat láthatunk az AMD egyik chip design menedzserének frissített LinkedIn önéletrajzában, melyet azóta gondosan titkosítottak.

Hogy mi állt egész pontosan a chip designer CV-jében, az már sajnos eltűnt a webről, ám ami egyszer a neten napvilágot látott, annak nyoma marad. A fejlesztésben segédkező szakember leírása szerint részt vett abban, hogy az Xbox One-t egy hatékonyabb és költségtakarékosabb processzorral lássák el.

Arról sajnos semmit nem lehet tudni, hogy mikorra kerül forgalomba az új alkatrész, noha az AMD terveiből kiszivárgott infók szerint az első olyan processzor, mely az új technológiát alkalmazza 2015-ben kerül a vásárló közönség elé. Más szavakkal élve: előfordulhat, hogy jövőre már még olcsóbban szerezhetsz be Xboxot.

Persze a processzor fejlesztések nem számítanak hatalmas vívmánynak a konzolok világában. Magyarázni sem kell, hogy mindenkinek érdeke az olcsóbb, kisebb, halkabb és hatékonyabb konzolok gyártása, ha versenyben akarnak maradni. Ezúttal azonban leszögezhetjük, hogy már sürgető volt egy ilyen jellegű fejlesztés a Microsoft részéről, ugyanis a PlayStation 4 eladásai csúnyan felülmúlták az Xbox One-t, részben a kezdeti árelőny miatt. A későbbiekben azonban a finomított költségeknek köszönhetően remélhetjük, hogy Redmond is játékban marad a konzolpiacon.

Forrás: engadget.com

Fotó: gamesinasia.com és xbox.com

Írta: Ambróz Nóra