Jump to content

Manuel Noriega elvesztette a pert

2014. 10. 29. 18:00

Manuel Noriega, az egykori panamai diktátor elvesztette a pert a kaliforniai bíróság előtt, melynek során az Activisiont szerette volna felelősségre vonni, azért, mert a Call of Duty-ban egy olyan karakter jelent meg, melyben a játékosok Noriegára ismerhettek. A döntést legtöbben helyeslik.

Nagyon úgy látszik, hogy Giuliani védelme megfelelően működött, ugyanis a ’80-as években panamai diktátorként híressé vált Manuel Noriega elvesztette a pert az Activision ellen. A vádemelés indoka az volt, hogy a hajdani önkényúrhoz nagyon hasonló karakter került a Call of Duty: Black Ops 2-be, ám a kaliforniai bíróság a játékkiadónak ítélt.

Ahogy az a Kotaku híradásából kiderült az Activision kibocsátott egy olyan nyilatkozatot, melyben leszögezték, hogy győzelmük nem csak önmaguk miatt volt fontos, de lényeges lépést jelentett az egész videojáték-ipar számára általában.

„Ez a kezdetektől fogva egy abszurd per volt és elégedettek vagyunk a dolog végkimenetelével. Egy notórius bűnöző nem győzhet.” – jelentette ki nyilatkozatában Giuliani. Véleménye szerint innentől, aki saját kénye-kedve szerint szeretné változtatni a történelemírás narratíváját, annak ideje más módszerekhez nyúlni.

Forrás: engadget.com

Fotó: telegraph.co.uk és nypost.com

Írta: Ambróz Nóra