Jump to content

Dracula kedvenc game konzolja

2014. 10. 24. 16:00

Legyél a Castlevania egyik legnagyobb rajongója vagy egyszerűen csak szerelmese a vámpíros témáknak ez a Castlevania hangulatát idéző Super Famicom minden vérszomjad kielégíti majd. A fantasztikus kreáció atyja nem más, mint Vadu Amka, aki nemhogy nem először kísérletezik ilyesmivel, de rendszeresen alakít ilyen csodává klasszikus konzolokat.

Vadu Amka alapötlete valami olyasmi lehetett, hogy maga a konzol alakuljon sírkővé, melyet utána nem kevés kreativitással az alkotó alaposan feldobott. A hangulat sarkalatos része a repdezett-töredezett, mondhatni időmarta külső, melyen látszik, hogy nem kevés energia árán lett kialakítva.

Érdemes odafigyelni az apró részletekre, melyek olyan sokat adnak a kész alkotássá tett konzol művészi értékéhez. Itt-ott néhány kísérteties faág, másutt egy miniatűr koporsó, melyet valaki leláncolt, míg a Hold sejtelmesen világít Dracula kastélya mögött. Ezt látva Simon Belmont biztosan fordulna legalább egyet a sírjában. Már csak az a kár, hogy a kiadás gomb nem produkálja a felnyíló koporsók klasszikus „vh-ksszh” hangját.

Ízléses kiegészítő emellé a koporsó-kontroller, melynek a művész fa anyaghoz hasonlító textúrát adott, melyet ízlésesen karmolások és vérfoltok szennyeznek. Ez történik, ha Dracula rage quite-el?

Az egyetlen szomorú része a dolognak, hogy Vadu Amka alkotása sajnos nem eladó. Egyszeri kiállításra készült, melyen elérte a célját: nem kevesen nézik, azt hiszem, nyálcsorgatva ezt a remekművet.

Forrás és fotó: gamesradar.com

Írta: Ambróz Nóra