Jump to content

Jade Raymond távozik az Ubisofttól

2014. 10. 21. 19:00

Az Ubisoft legsikerebb franchise-ai és legjobb pillanatai mögött álló személy többé már nem dolgozik a játékkészítés óriásának. Jade Raymond, az Assassin's Creed II, a Watch Dogs és a Splinter Cell: Blacklist producere 10 év szolgálat után elhagyta a céget az Ubisoft bejelentése szerint.

Egy ilyen hír hallatán természetesen felmerül a kérdés, hogy Jade Raymond merre is szeretné folytatni a karrierjét. Erről sajnos semmit nem tudunk. Annyi biztos, hogy az AAA területen szerzett tekintélyes mennyiségű tapasztalattal jó elhelyezkedési lehetőségei vannak bámely más hasonló igényekkel rendelkező vállalatnál. Nem hangzik rosszul egy olyan önéletrajz, melyben az szerepel, hogy az illető először a The Sims Online csapatának tagja volt, majd az Ubisoftnál kulcsszerepet töltött be az első két Assassin's Creeds kiadásában.

Az Ubisoft torontói stúdiójának egykori vezetőjéről azonban nem nehéz elképzelni azt sem, hogy saját lábára áll és önállóan kezd valamit. Mondjuk összeszed egy fürge és hatékony kis csapatot, akikkel indie fejlesztésű játékokkal foglalkozhat. Nem ez lenne az első eset, hogy ilyet lássunk.

Egy korábbi interjúja során Jade Raymond azt nyilatkozta, hogy kicsit hiányolja a szabadságot. Egyszer igazán szeretne készíteni egy olyan game-et, ahol a játékos vénséges vén karakterének már az is kihívás, hogy elvánszorogjon a buszmegállóig. Ez a fajta kísérletezés azonban nem lehetséges, ha egy 100 millió dolláros büdzsét kezel az ember (lánya). Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Forrás: engadget.com

Fotó: giantbomb.com és en.wikipedia.org

Írta: Ambróz Nóra