Jump to content

Microsoft RoomAlive – éld át közelről!

2014. 10. 06. 23:00

A videojátékok egyre közelebb kerülnek a valós élményhez. A ki-tud-reálisabb-lenni versenybe a Microsoft a RoomAlive-val nevez, melynek segítségével a szobádat egy game pályájává varázsolhatod. Az IllumiRoom közvetlen utódja számos újdonsággal kecsegtet.

Emlékszel még az IllumiRoomra? A Microsoft Research egyik kutatási projektjéről van szó, mely összepárosított egy Xbox Kinectet egy projektorral, így a TV-det kiterjesztette az egész falra. Az eredmény egy sajátosan tágas és kissé hallucinogén élmény volt.

A redmondiak ezt tovább gondolták azóta és megalkották az IllumiRoom 2.0-t, melyet RoomAlive névre kereszteltek. Az előző évhez képest ez egy hatalmas ugrás. Az új rendszer az egész szobát képes megtölteni a játék tartalmaival, melyekkel interakcióba léphetsz (pl. lőhetsz rájuk...) Ezúttal az egyetlen Kinect és a projektor használata helyett, számos "procam" (térérzékelésre képes projektor) kerül a szobába. A Microsoft szerint a rendszer teljesen önállóan kalibrálja magát, felismeri a tér adta lehetőségeket és a szoba 3D geometriáját percek alatt kalkulálja.

A RoomAlive képességeinek szemléletésére videó is született, melyet az alábbi linken találhatsz meg.

https://www.youtube.com/watch?v=ILb5ExBzHqw

Forrás: engadget.com

Fotó: projectionmapping.org és plus.google.com

Írta: Ambróz Nóra