Jump to content

Az Intel nem foglal állást, de nem is mer reklámozni

2014. 10. 04. 20:00

A feminizmus csapása az Intel játékokra specializált oldalát, a Gamasutrát is elérte. A cég minden üzleti szemlélete ellenére is szerényen levette a hirddetéseket az oldalról, ugyanis sokan a szexizmus ellen keltek ki magukból a site láttán. A hirdetési bevételek terén nagyon fájdalmas lépés mellett az Intel nyilatkozattal is igyekezett csillapítani a kedélyeket.

A tegnapi nap folyamán a chipset gyártó óriás nyilvános apológiát tett közzé, mellyel a női egyenjogúság harcosait szeretnék kissé megszelídíteni. Az időszerűen péntek este kiadott nyilatkozat igazán visszafogott, mondhatni politikailag korrektre sikerült. Az Intel szerint sosem akarták azt a látszatot kelteni, hogy bármelyik oldal mellett is állást foglaltak volna az egyre súlyosabban elmérgesedő vitában.

„Ha az a kérdés, hogy támogatjuk-e a nők egyenjogúsági törekvéseit és egyetértünk-e velük, akkor szeretnénk ezt most egyszer és mindenkorra nagyon világosan tisztázni: az Intel hisz abban, hogy a nők és a férfiak egyenlő bánásmódot érdemelnek. Emellett azonban tiszteletben tartjuk minden egyes ember önálló véleményét, hitét és értékrendjét. Nem támogatunk semmilyen szervezetet vagy mozgalmat, mely diszkriminálná a nőket. Elnézést szeretnénk kérni és nagyon sajnáljuk, ha szándékunkon kívül megbántottunk bárkit.”

Ezek a szavak kissé üresen csengenek, noha az Intel valóban levette a sértő reklámokat a Gamasutráról. A rövid bocsánatkérés teljes, eredeti változatát a következő linken érheted el:

Forrás: engadget.com

Fotó: identi.li és engadget.com

Írta: Ambróz Nóra