Jump to content

Videón a Shadow of Mordor

2014. 09. 04. 22:40

Régóta várnak a Gyűrűk Ura világának rajongói egy épkézláb játékra, mely J. R. R. Tolkien univerzumában játszódik, úgy tűnik imájuk meghallgattatott, ugyanis a Shadow of Mordor az eddig látottak és hallottak alapján igencsak ígéretesnek tűnik. Nemrég egy újabb videóval kedveskedtek a játékosoknak, melyben megismerkedhetünk a történettel és fontosabb szereplőkkel.

A Shadow of Mordor egy nyitott világban játszódó akciójáték, amelyből nem hiányoznak az RPG-elemek sem, úgy mint az XP gyűjtés és a karakterünk fejlesztése. A főhősünket Talionnak hívják, aki az égvilágon mindent elveszített, még halandó életét is, így egy kísértet által megszállva gyilkológéppé válik, hogy a sírból visszatérve megbosszulja családja halálát. Najó, hát ez eddig minden, csak nem eredeti, de nem baj, remélhetőleg ennél azért kicsit mélyebb sztorivonal lesz majd benne.

A játék harcrendszere a Batman Arkham játékokat idézi, sok-sok képességet lehet majd unlockolni, melyek közül nem egy a főhős élőhalott létéhez kapcsolható. Ha átlépünk a szellemvilágba Talion képes lesz eleportálni, lelassítani az időt, felfedezni az ellenségeit, ezt nagyjából úgy tudom elképzelni, mint ahogy anno a Batman játékokban használtuk a kütyüeinket.

Az egyik legérdekesebb újítás a Nemesis rendszer lehet, amelynek lényege, hogy a velünk összetalálkozó NPC-k jellemét a velünk történő interakciók befolyásolják és végigkísérik az egész játékon, amíg véget nem vetünk az életének.

A trailert alább lehet megnézni, a Shadow of Mordor szeptember 30-án jelenik meg minden fontosabb platformra, ha minden igaz.

Fotó: