Jump to content

Minden platformra kijön az idei Call of Duty, kivéve a Wii U-t

2014. 08. 21. 14:20

Azok számára, akik abban reménykedtek, hogy idén ősszel már tolhatják az aktuális CoD-ot Wii U-n, sajnos rossz hírrel kell szolgáljak: az Activision döntése nyomán nem fogják kiadni a Nintendo legújabb konzoljára a játékot.

Twitteren egy fan rákérdezett Michael Condry-nál, a fejlesztő Sledgehammer Games egyik alapítójnál arra, hogy vajon jön-e az új Advaced Warfare Wii U-ra is. A válasz nem sokat váratott magára, Condry közölte, hogy nem lesz Wii U verzió, és hogy ez a kiadó Activision döntése volt, úgyhogy Xbox One-ra, PS4-re és PC-re fókuszálnak inkább, annak ellenére, hogy a CoD az utóbbi két évben jelen volt a Nintendo konzolján is, és Xbox 360-ra és PS3-ra is ki fog jönni egy Advanced Warfarel. Ezek az előző generációs konzolok pedig nem sokban különböznek a U-tól, már ami a teljesítményt illeti.

Egybecseng a válasz viszont az Acticvision egyik korábbi bejelentésével, melyben arról beszéltek, hogy a felnőtt besorolású játékokat egész egyszerűen nem éri meg megjelentetni a Nintendo gépére, még akkor sem, ha valami nagy kaliberű sorozat egyik része. A CoD sorozat ugyan rendre eladási rekordokat döntöget a megjelenési napokon más platformokon, a Nintendo közönségét úgy tűnik annyira nem érdekli a téma.

Forrás: gamespot.com / fotó: