Jump to content

Közeleg a "régóta várt" Wastleland 2 megjelenése

2014. 08. 20. 11:25

Sok játék folytatására rá szokták aggatni a "régóta várt" jelzőt, holott csak néhány év telt el a két rész megjelenése között. A Wasteland esetében azonban maradéktalanul megállja a helyét a dolog, ugyanis nem kevesebb, mint 26 év telt el az első rész óta.

26 év sok idő, a legtöbb mai gamer még meg sem született akkor, amikor a legendás Fallout sorozat szellemi elődjeként számon tartott Wasteland megjelent 1988-ban. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán, megváltozott a világ, de egy biztos: hamarosan kiadásra kerül a Wasteland 2, legalábbis ha hihetünk Brian Fargo-nak, aki tegnap Twitteren közölte, hogy a hivatalos megjelenési dátum szeptember 19, tehát egy hónap múlva már játszhatunk is vele.

A Wasteland 2-re még 2012-ben kezdték el kalapozni a pénzt a Kickstarteren keresztül. A közösségi finanszírozás segítségével majdnem 3 millió dollár összejött a projektre, így semmi nem álhatott a megvalósítás útjában. A játék Early Access verziója már egy ideje elérhető volt Steamen, ahol figyelemmel lehetett kísérni a fejlesztés folyamatát.

A játékot ugyanaz a Brian Fargo rendezte, aki az eredeti Wasteland-ért és az első Fallout-ért, meg még egy halom más RPG-ért felelős, ebből látszi, hogy gondos kezekben van a projekt.

Forrás: gamespot.com / fotó: cramgaming.com