Jump to content

A NiP vitte el az ESL fődíját CS:GO-ban

2014. 08. 17. 22:18

A mai nappal lezárult a kölni ESL 2014 CS:GO világbajnokság, melyen a legjobb Counter Strike: Global Offensive csapatok mérték össze erejüket. A fődíjért két svéd csapat, a Fnatic és a Ninjas in Pyjamas küzdött meg.

Négy csapat jutott be az elődöntőbe, a brit Dignitas, a francia Team LDLC és két svéd nagyágyú, a NiP és a Fnatic. A még esélyesnek tartott Cloud9 és Virtus Pro tegnap kiestek, előbbit a Dignitas, utóbbit a Fnatic ütötte ki BO3, azaz best of 3 meccseken. Ez azt jelenti, hogy két győzelmet kell elérniük a a csapatoknak a továbbjutásért.

A mai napon három meccset játszottak le, a legelső meccsen a Fnatic sikeresen megverte a Dignitas csapatát, ezt követően pedig a NiP aratott győzelmet az LDLC fölött. Mindkét meccs nagyon szoros volt, hosszabbíásra ugyan nem került sor egyiken sem. Végül elérkezett a döntő meccs ideje, melyen a két svéd csapat mérte össze erejét.

Az első pálya a Cobblestone volt, amely most először került fel a hivatalos bajnokságok térképlistájára, a Cache-el és Overpass-szel együtt, a Valve-nél valaki most biztos elégedetten dörzsöli a kezét emiatt. Ahhoz képest, hogy a Cobble a Fnatic választása volt, le is szerepeltek rajta, egy közepes CT oldal után terroristaként egy pontot sem tudtak szerezni, a NiP védelme áthatolhatatlan volt számukra. A következő pályán, a Cache-en a Fnatic 16:8-ra verte ellenfelét, de a döntő mérkőzésen végül 16:13-at sikerült a NiP-nek kihoznia, ezúton is gratulálunk nekik, megérdemelték az első helyezést és az ezzel járó 100.000 dolláros nyereményt.