Jump to content

Pokémon Trading Card Game Online iPad-re

2014. 08. 16. 21:53

Úgy látszik, hogy a Nikkei nevű japán újságnak részben igaza volt, amikor azt állította, hogy a Nintendo mobilkészülékekkel szemezget, igaz a Nintendo azonnal tagadta a feltételezést. Most viszont a Pokémon Company megerősítette, hogy jön iPad-re a Pokémon Trading Card Game Online.

Valószínűleg még idén elérhető lesz iPad készülékekre a Pokémon Trading Card Game Online (többször nem írom le, rövidítsük csak PTCGO-nak). Az appot Josh Wittenkeller szúrta ki egy Play! Pokémon rendezvényen, majd megosztotta Twitter-en. A Nikkei eredeti cikkében azt sugallja, hogy a Nintendo mini-játékokat akart mobil eszközökre megjeleníteni, hogy azokkal átcsábítsa a felhasználókat a konzoljaira. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a mostani az első lépés ebben az irányvonalban.

Az applikáció az 1996-ban megjelent hasonló nevű kártyajátéknak a digitális átirata, és a Pokémon honlapjáról ingyenesen letölthető a PC-s változat. Korai lenne örülni azonba, ugyanis hiába bír nagy részesedéssel a Nintendo a POkémon Company-ben, de az előbbi cég műveletei csak az utóbbi konzolos-és kézikonzolos játékra vontakoznak. Úgy is mondhatjuk, hogy a Nintendo tulajdona pusztán egyelőre csak belemártja a lábát a hideg vízbe, nem kell még a közeljövőben attól tartanunk, hogy Mario portok lepik el az alkalmazásboltokat.

Forrás: engadget.com / fotó: engadget.com