Jump to content

Jelentős frissítés érkezik az Xbox One-ra

2014. 08. 13. 19:47

A Microsoft nemrég jelentette be a Gamescom 2014 rendezvényen, hogy egy rakat újdonság érkezik az Xbox One gépekre. Legtöbbjük a gép multimédiás részét erősíti, de természetesen más dolgok is fejlődni fognak, mint például a csetrendszer és úgy egészében a Friends szekció, melyben ismerőseink tevékenységét tudjuk figyelemmel kísérni.

A legelső dolog amit érdemes megemlíteni, az a gép médialejátszó képességeit fogja tovább csiszolni: egy új alkalmazás segítségével valódi médiacenterré alakíthatjuk konzolunkat, ugyanis USB-kulcsról, vagy DLNA hálózatokról is tudjuk vele streamelni a videóinkat és zenéinket. Major Nelson a Microsoft-tól azt ígérte, hogy az Xbox One sokkal több formátumot lesz képes felismerni, mint a 360, többek között MPEG2 TS-t, GIF-et és MKV-t.

A média fronton maradva, jelentős újításokat jelentettek be tévézés terén is. Hamarosan rögtön a TV-re is tudunk bootolni standby módból, amelynek köszönhetően a tévénézők könnyedén nézehtik műsorukat felesleges körök lefutása nélkül. A másik tévézést érintő újdonság a SmartGlass TV streaming szolgáltatás: ha egy másik szobában tartózkodunk, akkor is tudjuk nézni a televíziót akármilyen eszközön, mely fel van szerelve a SmartGlass alkalmazással. A felületeten lehet csatornát váltani, szüneteltetni, visszatekerni a műsorokat, miközben az Xbox-on játékokat is futtathatunk.

A játékos részről sem feledkeztek meg, elvégre ez még mindig egy játékkonzol akar lenni, a frissítés leginkább a csetelőket és a szociálisabb gamereket fogja érinteni, ezekről bővebben a videóban lehet tájékozódni, címszavakban ez annyit jelent, hogy sokkal több információt láthatunk illetve oszthatunk meg ismerőseinkkel, mindezt a játék megszakítása nélkül.

Forrás: engadget.com / fotó: theverge.com