Jump to content

Jön a Borderlands: The Pre-Sequel

2014. 08. 12. 19:33

Ősszel érkezik a legújabb Borderands-epizód, melyet az E3-on meg is lehetett mozgás közben csodálni, igen meggyőző volt, igazából pontosan azt hozza, amit egy Borderlandstől elvárunk: kooperatív hentelést cell-shaded grafikával, rengeteg fegyverrel, sok poénnal és remekül kidolgozott akcióval.

Elég érdekes nevet kapott a játék, Pre-Sequel, azaz "elő-folytatás", ugyanis az első és második rész között lezajlott eseményeket mutatja be. Ahogy az várható volt ismét négy új főhős közül tudunk választani, melyek mind különböző speciális képességgel rendelkeznek. Pontosabban annyira nem is újak, mert mindegyik karakter felbukkant már az előző epizódokban, de ezúttal irányíthatóak lesznek, már most a kedvencem Claptrap a guruló kis robot, kíváncsiam várom miféle képessége lesz neki, de borítékolható, hogy nem kicsit lesz véres.

A környezet is más lesz, elfelejthetjük Pandorát, ezúttal az egyik holdján fogunk hentelni, illetve egy akörül keringő bázison, tehát egyfelől a pályák kinézete fog megváltozni, aminek már itt volt az ideje, a képek alapján leginkább szembeötlő dolog az az ég kinézete, a legtöbb képen sötét, csillagokkal, bolygókkal megtűzdelt textúrát kapott, szerintem hangulatosra sikerült. Másrészt a játékmenetre is kihatással vannak az új helyszínek, ugyanis nincs légkörük, így nyílt tereken be kell osztanunk oxigén-készletünket, valamint a gravitáció is jelentősen kisebb lesz, ami rengeteg új játékelemre ad lehetőséget, a legmókásabb, hogy izomból ráugorhatunk ellenségeinkre.

Azt mondani sem kell, hogy új járművek, új fegyverek garmadája fog várni minket a Pre-Sequelben, lesz jat-pack, lézerágyú, stb. A történet Handsome Jack "karakterfejlődését" mutatja be, azaz megtudjuk, hogy lesz a formából az a gonosz antihős, akit a második részben megismertünk.

A játék, ha minden igaz október 14-én kerül a boltok polcaira, PC, PS3 és Xbox 360 platformokra.

Forrás: gamezone.com / fotó: gamezone.com