Jump to content

Hatalmas nyeremények a LOL VB-n

2014. 08. 11. 20:41

Hát igen, tőlünk keletre is, meg nyugatra is egyre inkább kezd kialakulni a videójáték-kultúra, valamint az esportok komolyan vétele. Ázsiában már régóta így van, ismerjük a mondást, miszerint akkor vehetsz el egy koreai lányt, ha legyőzöd az apját Starcraft-ban. Idén Szöulban pedig a LOL csapatok birkóznak meg egymással a Leageu of Legends világbajnokság keretein belül.

Az idei DOTA 2 bajnokságra nevetségesen magas összeget sikerült a közösségnek összegyűjtenie a Compedium pontokkal, így ott az első helyezésért 5 millió dollár járt a nyertes csapatnak, ami fejenként 1 millió. Hát igen, ezzel nehéz lenne versenyezni, de a Riot Games azért megpróbálja, ők 1 milliót fizetnek a VB-győztes csapatnak, ami még mindig tisztességes nyeremény. Itt persze nem úgy működött, mint a Dotánál, hogy a játékosok, rajongók hozzájárulásaiból jött össze az összeg. A második helyezettnek sem kell szomorkodni, ők 250 ezret vihetnek haza, míg a harmadik és negyedik csapat 150-150 ezret.

Ezután merje valaki azt mondani, hogy nem kifizetődő a videójátékozás! Hát nem is az, hiszen a játékot több millióan játszák rendszeresen, mégis összesen pár száz olyan játékos van, aki jelentős eredményeket tud elérni.

A döntőt egyébként október 19-én tartják, számos online médium fogja közvetíteni, természetesen az elődöntőkkel együtt. Majd szurkoljatok ti is, sajnos magyar kijutó nem lesz.

Forrás: hvg.hu / fotó: nintendoenthusiast.com