Jump to content

A Twitch.tv is a Youtube nyomdokaiba lép

2014. 08. 07. 21:10

Már ami a copyrightos anyagok cenzúráját illeti. A Youtube már régóta szűri a feltöltött videókban hallható zenéket, és amennyiben érzékeli, hogy jogvédett anyagól van szó, nemes egyszerűséggel lenémítja a videót, vagy annak részeit. A Twitch legutóbbi nyilatkozata szerint ugyanez a rendszer kerül bevezetésre a népszerű streaming-szolgáltatásban.

A Twitch.tv nevű honlap, melyet legfőképpen gamerek használnak, online, vagy éppen single-player játékaik közvetítéséhez, a Youtube mintájára elkezdi az Audible Music szoftver használatával kiszűrni és blokkolni a jogvédett zenéket a feltöltött videókban. Ráadásul itt nem csak azokról a muzsikákról beszélünk, melyet a streamer szándékosan berak a játék mellé, ugyanez vonatkozik az ingame zenékre, hangokra is.

Ahogy az várható volt, a közösség nem fogadta túl jól a bejelentést, mint ahogy a Youtube esetén is éles visszhangja volt a dolognak. Több streamer egyenesen kijelentette, hogy más szolgáltatónál folytatják játékközvetítéseiket, mint ahogy például speedrunner Cosmo Wright twitter-bejegyzésében is olvashatjuk.

A Twitch felvásárlásáról szóló pletykák is újra előkerültek, régebben volt már róla szó, hogy a videómegosztó magába olvasztaná a Twitch.tv-t, ez a mostani lépés pedig csak olajat önött a tűzre: miért használná mindkét oldal ugyanazt a védelmet? Reméljük hamarosan kiderül.