Jump to content

Csökken a World of Warcraft népszerűsége?

2014. 08. 06. 16:35

Legalábbis az előfizetők számának masszív csökkenése az áprilistól júniusig tartó negyedévben ezt sugallja. Az Activision Blizzard ezalatt a három hónap alatt 800.000 előfizetőt vesztett, így jelenleg 6.8 millióan fizetnek elő a játékra, a március 31.-én mért 7.6 millió helyett.

Az Activision szerint ez pusztán időszaki hanyatlás, amihez hasonlót a Mists of Pandaria kiegészítő megjelenése előtt is tapasztaltak 2012 második negyedévében. Leginkább a keleti előfizetők száma csökkent, ami érthető, hiszen arrafelé rengeteg más alternatívája van a WoW-nak.

A következő kiegészítő a Warlords of Draenor lesz, mely idén ősszel kerül a boltok polcaira. A hivatalos megjelenési dátumot egy különleges esemény során fogják kihirdetni, melyet jövő héten tartanak meg Los Angelesben. Ahhoz képest, hogy még konkért dátumot sem tudunk, már 1.5 millió példányban előrendelték a játékot.

A Blizzard szerint ugyan tényleg kevesebb az előfizető, a játékból származó bevétel viszont nőtt, konkrét számadatokat viszont nem osztottak meg velünk. Azt viszont elárulták, hogy a Diablo III-ból összesen 20 millió darabot adtak el, ez a szám tartalmazza a Reaper of Souls kiegészítő eladásait is. Az Activision Blizzard negyedéves teljes árbevétele 50 milliót javult az előző évihez képest, viszont a nettó bevétel felére csökkent, így 45 milliós nyereséget könyvelhettek csak el ebben a negyedévben.