Jump to content

Jön a Bioshock iOS-re

2014. 08. 05. 19:27

Mobil eszközökre is elérhető lesz a Bioshock sorozat legelső része, melynek portolását a 2K Games kínai fejlesztőcsapata végzi. Egy hét éves játékról van szó, amely a maga idejében nagy népszerűségnek örvendett hangulata, és az FPS és RPG elemek vegyítése miatt, ami abban az időben még viszonylag újdonságnak számított.

A gyakorlatban valószínűleg pont úgy fog kinézni a dolog, mint a GTA Vice City androidos és IOS-es portjánál, azaz az irányítást a képernyőn megjelenő virtuális gombokkal oldják meg, ez mindenképpen nehézkesebbé teszi a játékot, mintha csak a sima egér-billenytűzet kombót használnánk. Személy szerint a Vice City irányítása nagyon nem jött be, remélhetőleg itt jobban megoldják, bár kétlem, FPS nem érintőképernyőre való.

Persze nem az irányítás az egyetlen dolog amit fel kell ádozni a portolás oltárán, az előzetes képek alapján a játék csúnya lesz. A játékbeli világítást, árnyékokat rendesen lebutították, valamint a pályák dizájnja is jelentősen egyszerűbb lett, pedig annak idején ez volt az, ami többé tette a Bioshockot egyszerű lövöldénél, lépten-nyomon művészi kidolgozású képekkel, feliratokkal, terekkel találkoztunk, a mobil verzióban viszont annyira nem fog ez visszaköszönni.

Azoknak lehet jó választás, akik még nem játszottak a játékkal, és életüket a hordozható Apple termékek határozzák meg, nehezen tudom elképzelni, hogy egy igazi gamer elkezdjen iPad-en Bioshockozni, amikor PC-n, vagy előző generációs konzolokon ezerszer jobb szórakozás. Az ára valószínűleg 10 és 30 dollár között lesz, de inkább az alsó határ környékén. Valamikor a nyár folyamán kerül megjelenésre, és egy újabb Apple készülékkel kell rendelkeznünk a futtatásához, pontosabban ezek közül valamelyikkel: iPad Air, iPad Mini 2, iPad 4, Iphone 5S, Iphone 5C, avgy iPhone 5.