Jump to content

Szép eladásokat produkál a PS4, örül a Sony

2014. 07. 31. 16:45

A PS4 iránti magas kereslet nagyban hozzásegített a Sony vártnál is jobb negyedévi profitjához.

A Sony ma tette közzé a legutóbbi, júniusig tartó negyedévének eredményeit, melyek szerint a Sony Game and Network Services ága, aminek a PlayStation brand is része, 4.3 milliárd yenes profitra tett szert (41.8 millió dollár). Ez igencsak szép eredmény, főleg ha a legutóbbi évben realizált 16.4 milliárd yenes veszteséghez viszonyítjuk, ami 96 százalékos növekedést jelent az előző év azonos negyedévéhez képest.

Összességében a nettó bevétele a cégnek 25.7 milliárd yen volt, mely 3.1 milliárddal jobb eredmény, mint tavaly. A Sony a PlayStation 4 konzol sikerével magyarázza a jó eredményeket, valamint "jelentős növekedést" értek el a hálózati szolgáltatásaik terén is (pl. PlayStation Plus). A Sony Pictures is hasonlóan jó eredményeket ért el, megduplázta a tavalyi bevételeit, ami így most 7.8 milliárd yenre rúg, szemben a a tavaly 3.7 milliárddal.

Sajnos konrét adatokat nem közöltek a konzolok különálló eladásairól, de annyit tudunk, hogy összesen 3.5 milló PS3 és PS4 került kiszállításra a negyedév során. Ehhez képest a Microsoft mindössze 1.1 millió Xbox One és 360 egységet értékesített. Összesítve 750,000 darab PSP, PS TV és Vita került eladásra, valamint 85 millió játék, amik szintén jobb eredmények a tavalyinál.

A jó hírek ellenére a Sony még így is 50 milliárd yenes veszteséget jósol az üzleti év 2015 márciusi végére.