Jump to content

Új Halo-világrekord született

2014. 07. 29. 20:44

Ezúttal nem valami eladási rekordról van szó, hanem az első rész végigjátszási idejének rekordját döntötte meg egy gamer, ráadásul egészen elképesztő időt futott a létező legnehezebb fokozaton.

Speedrunner goatropenak sikerült megdöntenie a Halo: Combat Evolved játék végigjátszási idejét Legendary nehézségi módon, mégpedig egy lenyűgöző 1:36:40.69-es idővel, ami majd' egy egész percet ráver az előző rekordra (amit szintén goatrope állított fel, pár hónapja).

Ez a körülbelül 97 perces végigjátszás annyira nem is tűnik olyan gyorsnak papíron, hiszen a Fallout 3-at például 24 perc alatt sikerült kivinnie valakinek. Viszont, ha azt nézzük, hogy a játék teljesen lineáris történetvezetésű, valamint átlagosan 9-10 óra alatt viszi végig egy mezei gamer ezen a nehézségen, akkor azért van min ámulnunk. Természetesen sok trükköt be kellett vetni, hogy elérje ezt az eredményt, gránátokon ugrál és olyan helyre megy el a járművekkel, melyeket gyalogos közlekedésre szántak a fejlesztők. Az alábbi videón az előző rekordidő látható: