Jump to content

Okos futballfelszerelést készít a Google, a FIFA és az Adidas

2020. 03. 13. 14:36

Minden jel arra utal, hogy a Google, a FIFA futball játékok valamint az Adidas összefogott, és a trió a közeljövőben egy okos futballfelszerelés bemutatását tervezi, mellyel a teljesítmény nyomon követése mellett a virtuális világban is jutalmakat szerezhetnek a felhasználók.

A trió a Google Jacquard-ot használja, egy speciális anyagot, amely lehetővé teszi az intelligens kezelőszervek elhelyezését a normál szövetekben. Eddig ezt a technológiát több különféle ruházati cikkbe is beépítették, a Levi’s farmerdzsekijével és hátizsákjával a felhasználók például dalok között váltogathatnak, vagy fényképeket készíthetnek pusztán azzal, ha az ujjukat elhúzzák a ruhadarabbon vagy a kiegészítőn – írta az Independent.

Egy rejtélyes Twitter-bejegyzés alapján most úgy tűnik, hogy a Google a technológiát az Adidas labdarúgó-divíziójával való együttműködése részeként a futball világában hasznosíthatja.

Az Adidas által posztolt videóban – melyben a sportszergyártó a bemutató dátumának március 10-t jelölte meg – a „játssz csatlakoztatva” üzenet a Google Jacquard szövet és a FIFA mobil logója is feltűnik.

A bejegyzésben az „adidasGMR” hashtaget használják, melyről a Footy Headlines oldal egy októberi blog-bejegyzésében azt állították, hogy a név egy speciális talpbetétre utalhat, amelyet a futballcipők helyeznének a játékosok nyomon követésére.

A talpbetéttel az érintéseket, a labdavezetést, a sebességet és rúgásokat elemezhetnék – tették hozzá a blog-bejegyzésben, melyben azt is kifejtették, hogy a termék az Adidas alkalmazásán kívül a FIFA Mobile Ultimate Team applikációhoz is csatlakozik majd, így a felhasználók játékon belüli jutalmakat kaphatnak a való életben elért teljesítményükért.

(Forrás: itmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)