Jump to content

Forradalmi újítás lehet a Samsung láthatatlan billentyűzete

2020. 01. 08. 18:15

Az emberek többet használják a telefonjukat munkára, mint valaha, az e-mailek és hosszú üzenetek begépelése azonban a billentyűzet használatához képest több időt vesz igénybe. A Samsung úgy véli megtalálta a megoldást: a mesterséges intelligencia és a telefon kamerájának segítségével teremt láthatatlan billentyűzetet a felhasználó keze alá – írja a The Verge.

A dél-koreai vállalat az új megoldást SelfieType-nak nevezte el, de egyelőre csak tesztverzió készült belőle, melyet a Samsung C-Lab program égisze alatt fejlesztettek ki, ami egyfajta házon belüli inkubátor a furcsa technológiai ötletekhez. Ennek ellenére az ötletbe beleszerető rajongók reménykedhetnek, mert többször is előfordult már, hogy a C-Lab egyik fejlesztése kereskedelmi termékekké vált.

Láthatatlan billentyűzetek lézerkivetítővel már léteznek, ám ezek inkább csak újdonságok, mint komoly eszközök. Általában lassan reagálnak, pontatlanok, és a kis téglaméretű lézerprojektor cipelése nem teszi igazán kényelmessé őket.

A Samsung új megoldása a telefon kameráját használja a kezek felismeréséhez, amivel a cipekedés már kizárható, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mennyire hatékony az új fejlesztés. A vállalat az újítását az év legnagyobb technológiai rendezvényén, a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n mutatja be, ahol a látogatók első kézből tapasztalhatják meg a SelfieType működését.

(Forrás: itmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)