Jump to content

A legkelendőbb fülhallgató a világon

2019. 11. 04. 12:25

A napokban mutatták be az Apple hőn áhított AirPods Pro fülhallgatóit, melyek zajcsökkentéssel és magával ragadó hangfunkcióval érkeznek három különböző méretben, bár az áruk is magasabb lesz, mint elődjeiknek.

 

Az AirPods Pro esetében három különböző méret választható annak érdekében, hogy a kiegészítő még személyre szabottabban illeszkedjen, a fülhallgató rugalmas szilikon végződése pedig bármilyen hallójárathoz alkalmazkodik – írja a Daily Mail.

Az kiegészítő készülék 60 dollárral (18 ezer forint) drágább befektetés, mint elődje, és az Apple weboldalán 99 ezer forintért már megrendelhető. Az üzletekbe október 30-án érkezik meg.

A hallókészülékekhez hasonlóan működik

Az első részletek az Apple AirPods Pro fülhallgatóival kapcsolatban a hónap elején jelentek meg, amikor Guilherme Rambo, a 9to5Mac újságírója az iOS 13.2 rendszerét vizsgálva próbált rejtett adatokat felkutatni.

Rambo talált egy ikont a kisegítő lehetőségek menüpontba iktatva, amely szerinte arra utalt, hogy az új AirPods hasonlóan működik, mint a hallókészülékek. Mint utólag kiderült, közel állt az igazsághoz.

Az izzadtság- és vízálló AirPods Pro vadonatúj, könnyű kialakítása mellett aktív zajcsökkentéssel és kiváló, magával ragadó hangzást biztosít. Phil Schiller, az Apple marketingért felelős alelnöke úgy nyilatkozott: Az AirPod a legkelendőbb fülhallgató a világon.

Az egygombos beállítási élmény, a hihetetlen hangzás és az ikonikus dizájn közkedvelt Apple-termékekké tette őket, az AirPods Próval pedig a varázslat folytatódik” – tette hozzá Schiller.

Két különböző mikrofon az aktív zajszűréshez

A fülhallgatófejeken két, fejlett szoftverrel működő mikrofon található. Az első elemzi a viselője körüli hangokat, így a fülhallgató képes létrehozni egy olyan egyenértékű zajcsökkentő hatást, amely kiküszöböli a háttérzajt, mielőtt eléri a felhasználó fülét.

A második, befelé néző mikrofon a fül felé észleli a fennmaradó nem kívánt zajt, amit az AirPods Pro meg tud szüntetni. Ezzel párhuzamosan a zajszűrő másodpercenként kétszázszor folyamatosan adaptálja a hangjelet.

A zajszűrés mellett van egy olyan transzparens mód is, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználó zenét, podcastot vagy műsorokat hallgathasson, de még mindig érzékelje a külvilágot.

Szellőzőrendszer és akár 24 óra üzemidő

A készülékhez járó szett az elődjéhez hasonlóan saját töltőtokkal kerül piacra, de a kialakítás teljesen megváltozott. A fülhallgatófejek ezúttal három különböző méretben érkeznek, és rugalmas szilikon végződésük van. Az Apple megjegyezte, hogy ez a kialakítás kritikus tényező a magával ragadó hangzás biztosításában.

A kényelem érdekében az AirPods Pro szellőzőrendszerrel lett kiegészítve, amely kiegyenlíti a nyomást, így minimalizálja kellemetlenségeket, melyek az egyéb fülhallgatóknál tapasztalhatók.

A felhasználók körülbelül 4,5 órás folyamatos lejátszásra számíthatnak az új fülhallgatókkal, míg a vezeték nélküli töltőtokból származó kiegészítő töltés révén az AirPods Pro készülékek több mint 24 óra zenehallgatási vagy 18 óra beszélgetési üzemidőt biztosítanak.

(Forrás: itmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)