Jump to content

Megérkezett a Mercedes luxusautója a jövőből

2019. 09. 11. 17:00

Megérkezett a Mercedes luxusautója a jövőbőlElőször közölt fotókat a Mercedes a Vision EQS luxusautójáról. A Mercedes S osztályának tisztán elektromos változata a kedden kezdődő frankfurti autószalonon mutatkozik be.

„Tartós szépség, amely magával ragad. A fenntartható, modern jövő első része. Az EQ történet folytatódik” – adta hírül a cég a Facebook-oldalán.

A stuttgarti autógyártó tavaly mutatta be az EQ család első típusát. A 400 lóerős EQC tisztán elektromos sportterepjáró (SUV) egy töltéssel a gyártó szerint több mint 400 kilométer megtételére képes.

Jövőre kerülhet az utakra az EQV modell, amely a világ első prémium, tisztán elektromos meghajtású kisbusza. Azt ígérik, hogy az akkumulátor 15 perc töltése után a 100 kilométer megtételére lesz képes.

A Mercedes tavaly jelentette be, hogy 2022-ig tíz elektromos modellt dob piacra. Számításaik szerint addigra a zéró emissziós járművek a teljes árbevétel 15–25 százalékát adhatják.

A prémiumgyártó elképesztő pénzeket ölt fejlesztésbe. A cégtől májusban távozó Dieter Zetsche elnök-vezérigazgató egy éve arról beszélt, hogy az elektromos autózás az egyik legfőbb pontja a jövő mobilitásának.

Az EQ modellekbe 10 milliárd eurót (csaknem 3310 milliárd forint), az akkumulátorfejlesztésbe egymilliárd eurót fektettek. A beruházások révén a cég luxus szegmensben is vezető szerepre törekszenek.

A nagy sikerű S széria elektromos testvérét futurisztikus design, 470 lőerős teljesítmény, tágas terek és rengeteg külső LED jellemzi.  Négy és fél másodperc alatt gyorsul száz km/h sebességre, a maximális sebessége 200 km/h. A Mercedes adatai szerint egy töltéssel 700 kilométer megtételére lesz képes a szerencsés tulajdonos, ami ebben a kategóriában piacvezető Tesla 3 teljesítményét is felülmúlja.

(Forrás: itmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)