Jump to content

A művészek örömére: nyomásérzékeny Surface Pro 4 toll

2015. 10. 08. 10:00

A tegnapi nagy Windows 10 esemény során a Microsofttól Panos Panay egy a rajzos kedvű felhasználók számára is örömteli bejelentést tett. Mivel a Surface Pro 3 tulajdonosok körében máris népszerű a készülékhez tartozó toll (53% használja!), ezért a Surface Pro 4 arzenáljából sem marad ki a kiegészítő.

Ahogy a Surface Pro 4 előrelépést jelent elődjéhez képest, úgy fejlődött vele a vázlatok gyártásához ideális toll is. A legfontosabb az új „Surface Pen” tulajdonságai közül az 1024 szintre osztott nyomásérzékenység, mely négyszerese a Surface Pro 3-hoz tartozó darab teljesítményének. Szintén nagy pozitívum az „egész éves” akkuélettaram, mely némiképpen kétélű kardnak tűnik, hiszen az eszköz nem újratölthető.

A Surface Pen további extrája a toll végén található „radír”, mellyel manuális törlést végezhetsz, míg a tollfejből több különböző változat áll rendelkezésedre a feladathoz illeszkedően, hiszen a cserével együtt a Pen feelingje és viselkedése is változik.

A toll működéséhez a Microsoft felszerelte a Surface Pro 4-et egy házi fejlesztésű co-processzorral, a G5-tel, mely kezeli és visszajelzéssé alakítja a toll és a felület interakcióját. A Surface Pen gombja a OneNote gyorsindításán kívül már a Cortanához is köthető, míg a legjobb részét a végére hagytuk. Az ötszínben beszerezhető kiegészítő mágnesesen kapcsolódik a Surface Pro 4-hez, így korántsem olyan könnyű elveszíteni, mint elődeit.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra