Jump to content

A Firefox a visszajelzésedet kéri

2015. 07. 28. 16:00

Tipikusan ha szeretnél részt venni a böngészők feature-jeinek alakulásában, akkor kénytelen vagy korai (azaz fenemód bugos) verziókat használni és fejest ugrani a fejlesztői közösség tevékenységébe. Most azonban végre egy stabil kiadás előtt ülve is lehetőséged nyílik némi kontruktív kritikával segíteni.

A Mozilla mindenkit szívesen meghallgat. Hamarosan indul az Idea Town, mely egy önkéntes program mindazoknak, akik szeretnék ötleteikkel gazdagítani a böngészőt és örömmel adnak visszajelzést a jelenlegi hiányosságokról és erősségekről. A részvételhez nem kell leváltanod stabil Firefoxodat. Az Idea Town résztvevői nem fognak nagyon szigorúan kísérleti jellegű feature-ökkel találkozni, mint a Chrome zászlói esetében előfordult, ám kicsivel több beleszólásuk lesz a fejlesztési folyamatokba, mint az átlag felhasználónak.

Az Idea Town hivatalos bemutatójára augusztus 11-ig kell még várni, amikor érkezik a Firefox 40 is, míg az első valódi kódok a nyár végén, esetleg ősz elején érkeznek majd meg. A dolog széles körben elérhető lesz, mire a Firefox 42 megjelenik, mely egyelőre nem túl fixen, de november 3-ra van datálva.

A tervek még kicsit távolinak tűnhetnek, ám megéri várakozni, ha cserébe végre egy nagy cég lesz hajlandó meghallgatni kreatív ötleteidet.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra