Jump to content

A Lenovo kérdése: szükség van-e egy retro ThinkPadre?

2015. 06. 27. 12:00

Az IBM eredeti, dobozszerű, fekete ThinkPadjei, mint például az 1994-es 700c modell, mindmáig kedvencei a laptop designereknek. Mit gondolsz, a mai piacon lenne még esélye a klasszikus stílusnak szárnyalni sokkal vékonyabb formában?

A Lenovo egyik designvezetője, David Hill szeretett volna ugyanerre a kérdésre választ kapni, így a fogyasztóközönségnek bemutatott egy „Time Machine” (időgép) néven becézett rendert az eredeti ThinkPad logóval, kék enter gombbal, hétsoros billentyűzettel és 16:10-es képaránnyal. Természetesen a készülék a mai legmodernebb technológiát rejtené magában egy 18 mm-es soványka borítás alatt. A design mögött álló ötlet alapja a klasszikus design népszerűsége más területeken, mint a retróautóként szeretett „új” Mini Cooperek vagy a Ford Mustang.

Ennek ellenére „ténylegesen piacra dobni egy retró inspirációval készült ThinkPadet csak akkor szeretne a cég, ha a kereslet akkorának tűnne, hogy érdemes lenne energiát fektetni a fejlesztésbe és gyártásba.” Éppen ezért kerül ki a kérés, mely arra szólít fel, hogy kommentelj, ha szeretnéd, hogy a Lenovo megalkossa a retró ThinkPadet vagy tegyél javaslatot, ha úgy látod, valamin javíthatnának.

Látogass el a designer blogjára és oszd meg gondolataidat vele. Az oldalon máris több mint 900 komment szerepel, melyek csaknem mindegyike pozitív, így szinte biztosan remélhetjük, hogy hamarosan folytatása lesz a dolognak.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra