Jump to content

Google Places API Androidra és iOS-re a fejlesztőknek

2015. 03. 21. 16:00

A Google már elindította Places API-ját Androidon, míg az iOS verzió egyelőre a nyílt bétánál tart. Az API lehetőséget ad a fejlesztőknek, hogy jobb helymegjelölési lehetőségeket adjanak alkalmazásaikban.

Ennek köszönhetően a felhasználók számára adott lesz a lehetőség, hogy helyük nevét jelöljék meg specifikusan, ahelyett hogy szélességi és hosszúsági koordinátáikat tennék nyilvánossá.

Az új API egy sor új lehetőséget ad ezenkívül. A fejlesztők egy helyszínválasztó lepottyantható UI widgetet, automatikus kiegészítést a keresésben, a felhasználó helyének megkeresését és a helyszínről való részletes információkat is bevethetik. További pozitívum, hogy immár a felhasználók is kiegészíthetik helyekkel a Google mintegy 100 millió területet ismerő adatbázisát.

A Google Places API-ja a JavaScript könyvtárával működik együtt és egy ideje már elérhető a webalkalmazásokban, ám az új API-k szeretnék kisegíteni a fejlesztőket akkor is, ha ezeket a funkciókat mobilappokba szánják.

A Google Developers oldalán megtalálod a szükséges dokumentációt és demókat az Android API-ról, míg az iOS kiadás publikus bétájára ezen az oldalon keresztül jelentkezhetsz.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra