Jump to content

Babble: a Lorem Ipsum helyett

2015. 03. 05. 16:00

Egy aprócska, új OS X app szeretne segítségedre lenni abban, hogy végre abbahagyd a Lorem Ipsum használatát legújabb designjaidban, melynek káros hatásairól már sok szó esett.

A Babble a menüsor lakója és feladata, hogy a nevének megfelelő babble-t azaz halandzsát generáljon. Ehhez egy sor praktikus opciót kínál a véletlenszerű egy-egy szótól kezdve teljes bekezdésekig.

Egy gombot megérintve vagy egy gyors billentyűzetről kiadott paranccsal máris hasznos (és furcsa) töltélékszöveggel lát el, mint például ez itt:

Grum Grum is Dibble Dibble Dibble Dibble millionth Blurp Blurp wings boom-pahs Mordecai Ali Van Allen O’Shea un-slumping sincerely something we faint so at Great Places flapped sometimes mouth hang-ups! Tattered places cook heights three Pop Pop Pop Who-ville Town Square prickle-ly bad squeaky.

A Babble kényelmes és praktikus, ha éppen egy designon vagy egy weboldal felépítésén dolgozol. Ezt olvasva talán csodálkozol, miért ilyen nagy dolog a random szavak generálása, ám a designerek körében sajnos gyakoribb, mint gondolnád, hogy kénytelenek valamilyen tölteléknek használható szöveget keresni a Google-n.

A Babble $1,29-ért elérhető az App Store-ban.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: bettinajohnson.com és idyeah.com

Írta: Ambróz Nóra