Jump to content

Helyi szervereken tárolják majd Kína iCloud kulcsait

2018. 02. 26. 09:04

Február végétől az Apple Kínán belüli kiszolgálókon fogja tárolni a kínai felhasználók iCloud kulcsait, köszönhetően az állami szabályozásnak.

A kínai állampolgárok iCould kulcsainak tárolása végett az államilag támogatott Guizhou Cloud Big Data vállalattal  kötött megállapodást az Apple, no nem teljesen örömében, mint inkább mert nem volt igazán más választása. Az Apple egy kemény döntés elé állt: vagy belemegy a játékba, vagy elveszíti a kínai felhasználóit, hála annak az új törvénynek, amely kötelezi a felhő szolgáltatások szolgáltatóit, hogy kínai ügyfeleik adatait az ország határain belül található szervereken tárolják.

Az Apple szerint ez volt a legjobb döntés. A cég harcolt azért, hogy az iCould adatait az USA-ban tarthassa, de ez a törekvés végső soron elbukott. A jelenlegi megállapodás volt a legjobb opció, hogy eleget tegyenek biztonsági követelményeknek, miközben megőrzik a szolgáltatás magas minőségét.

Az Apple azt is hozzátette, hogy továbbra is ők rendelkeznek a kulcsok titkosítása felett és nem adtak semmiféle különleges hozzáférést Kínának. Ettől függetlenül sok jogvédőt aggaszt az új helyzet. Kína híres arról, hogy megköveteli a belföldi internetforgalom felügyeletét és hogy állami tulajdonú társaságokon keresztül helyi hozzáférést harcol ki a cégek adataihoz. Az Apple tehát lehet hogy a legjobb döntést hozta meg ahhoz, hogy elkerülje a kínai piacról való kivonulását, de ezzel  egyben szemben találhatja magát azokkal az aktivistákkal, akik szigorúbb adatvédelmi szabályozást követlenek.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)