Jump to content

Egyetlen oldalra gyűjtötték a Dropbox adatvédelmi beállításait

2017. 06. 28. 14:35

Egy-egy alkalmazásnak és szolgáltatásnak közvetlen hozzáférést adni a Dropbox fiókunkhoz egyszerűbb, mint helyben letölteni és visszatölteni a fájlokat, de vajon megtudjuk-e nevezni az összes csatlakoztatott eszközt?

A mai nappal a Dropbox átszervezte a legfontosabb biztonsági beállításokat, hogy a felhasználóik egy helyről érhessenek el mindent. Sokkal áttekinthetőbb és könnyebben kezelhető lett így a rendszer és kutakodnunk se kell, ha állítani szeretnénk egy-egy alkalmazás hozzáférési jogosultságán, mert rögtön minden ott lesz ellőttünk, egy helyen. Az összes alkalmazás, eszköz és webböngésző hozzáférését manuálisan szabályozhatjuk ugyanazon az oldalon, ahol a fiókunkhoz tartozó jelszót módosíthatjuk.

Az all-in-one biztonsági ellenőrző lap koncepciója nem új. A Facebook például  már 2015-ben egy dedikált oldalt hozott létre a mobilos felhasználóinak, hogy könnyebben felülvizsgálhassák a hozzáférési preferenciáikat és jelszóik. Azért persze egy közösségi oldal és egy felhő alapú tárhelyszolgáltató, ami felhasználóinak érzékeny adatait tárolja  nem egy kutya. A Dropbox fiókunk proaktív leválasztása egy olyan böngészőről vagy eszközről, ahol csak egyszer használtuk megakadályozhatja, hogy illetéktelen személyek férjenek hozzá és másolják le féltett adatainkat.

 

(Forrás: dropbox.com Kép forrása: dropbox.com)