Jump to content

A Chrome szól, ha nem tuti a hely ahol vásárlunk

2017. 01. 30. 10:06

A világháló mindenki számára hozzáférhető részein is beleszaladhatunk sötét sikátorokba, ahol kétes ügyletekkel csalnák ki a hitelkártya adataink. Szerencsére itt van Chrome kapitány, hogy megmentse a hátsónk.

Számlákat fizetni és vásárolni online egy nagyszerű dolog, egészen addig még nem keveredünk egy olyan helyre, ahol nehéz eldöntenünk, hogy biztonságosan használhatjuk-e érzékeny adatainkat. A Chrome legújabb frissítése most egy picit könnyebbé teszi ezt számunkra. Mostantól, amikor egy oldal a jelszavunkat vagy hitelkártya-információinkat kéri miközben nem használ HTTPS-t, úgy egy piros figyelmezető „not secure”, azaz nem biztonságos jelzés fog megjelenni a címsávban. Úgy tűnik a Google ezzel a kis aprósággal is szeretne minél több oldalt a HTTPS használatára ösztönözni.

A Chromium blog azt is megjegyzi egy posztban, hogy az oldalak újratöltési sebessége 28%-kal nőt mobilon egy specifikus oldal. a Chace adatók jobb újrafelhasználása a kulcs, ami egyben tárhely és akku kímélő megoldás. Szép munka!

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)