Jump to content

Május 30-án tér vissza ötödik évadjával a House of Cards

2017. 01. 22. 14:25

A jelen körülményeket elnézve a Netflix keresve se találhatott volna jobb időpontot, hogy elszórjon nekünk egy kis előzetes ízelítőt a House of Cards közelgő ötödik szezonjából.

2017. január 20-án az elnöki beitatás ideje alatt jelentette be a Netflix a House of Cards című sorozat következő évadjának premierjét. A House of Cards avagy ahogy itthon ismerik, a Kártyavár című amerikai politikai dráma sorozat, immár az ötödik évadával tér vissza, méghozzá a legjobb időpontban. A nemrég lezajlott amerikai választásokra való tekintettel még azok érdeklődését is felkeltheti most ez a Netflix Original, akik eddig még nem akadtak rá Frank Underwood (Kevin Spacey) lebilincselő történetére. Arra a természetesen fiktív történetre, amely nem mentes a minden hájjal megkent és a céljukért és a hatalomért mindenre képes szereplőktől, akiket szépen összecsuknak abba a bizonyos híres neves fehér házikóba.

Nem tudom próbált-e már valaki politikai drámát ajánlani az ismerőseinek, de én arra jutottam, hogy megfontoltan kell csinálni. A siker kulcsa sokszor az, hogy ne mondjuk ki idő előtt, hogy amiről mesélünk, az egy politikai dráma, mert ebből szinte mindenki valami nyomasztó dokumentumfilm szerű dologra asszociál és automatikusan elzárkózik, holott ez óriási hiba, pláne a House of Cards esetében. Ez a méltán többszörös Emmy- és Golden Globe-díjas sorozat pontosan olyan sötét és nyomasztó hangulattal, de mégis izgalmas fordulatokkal és feszült pillanatokkal teli eseményláncolattal operál, hogy egy percre se engedi lankadni a figyelmünket. Elég egy-két rész és garantált a függőség. Az Underwood családnak senki se mondhat nemet, legalábbis büntetlenül. Erre hamar rá fogunk jönni.

Az ötödik évad május 30-ra eső premiere eltér a korábbi évek gyakorlatától. Eddig mindig február vége vagy március eleje körül örvendhettünk a sorozat visszatérésnek. Mindenesetre jelenleg a House of Cards az egyik legsikeresebb Netflix Original sorozat, így azért talán csak-csak megéri rá várni akár egy hónappal tovább is. Szomorú, hogy Beau Willimon, a sorozat alkotója már nem működött közre ennek az évadnak a megalkotásában, de reméljük, hogy a harmadik évad óta az írói csapatba tartozó Melissa James Gibson és Frank Pugliese épp olyan jó munkát végzett helyette.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)